בר יין וחנות קטנה ומטריפה. אהבה ממבט ראשון שממליצה לכם להכיר. המקום בחיפה שמעניק חוויה של חו"ל כאן בארץ, בתוספת קורטוב של טרואר מקומי ייחודי. אם אתם, כמוני, בקטע של יין כאורח חיים. תרבות - זה לגמרי בשבילכם. במיוחד אם ליד היין מגש גבינות או נקניקים. והכל מהזן המשובח. על הפנינים שמשבר הקורונה מייצר - כאן בהמשך.
מכירים את זה שיש באירופה ובכלל בחו"ל תרבות יין?
אני למשל לגמתי יין בארוחת צהריים בכל כנס אקדמי שמכבד את עצמו בספרד, באיטליה ואיפה לא באירופה.
ועל אפריטיבו באיטליה שמעתם? או על המשקה האלמותי "אפרול שפריץ"? המופע המרכזי בקוקטייל קליל של בוקר, צהריים וערב כשבחופשה?
אז כזה.
אבל ... יותר טוב!
כן. כן.
מצהירה בזאת שגיליתי פינת חמד שווה גם שווה בחיפה. בנמל הישן והמתחדש. זירת היצירתיות החיפאית שחיה ובועטת, גם לצד מגיפת הקורונה. עסקים של חבר'ה טובים צעירים שהחליטו לקחת הימור ולהפוך את המשבר להזדמנות עבורם.
מה לעשות? ככה אני רואה את העולם! מי שהמשבר עבר עליו כ-"צרת רבים חצי נחמה" ומיהר להספיד את עצמו או אלא ששינסו מותנים, התעמתו וניצחו את המאה ה-21 ובחרו להקים עסקים דווקא בזמן הקורונה. כן. דווקא! מואי לייק.
"יש ביזמים הצעירים הללו את מידת האומץ, היצירתיות והחדשנות הנדרשת לתת פייט למגפה ולהקים סוף סוף עסקים בפלייר (Flair) בינלאומי. כאן בארץ. ויוה ישראל!".
שלוש פעמים ביקרתי בטרואר, בכדי לעמוד מאחורי ההמלצות שלי. ככה אני. יסודית. ובכל פעם החוויה הייתה פשוט נהדרת. אירוח נעים ובגובה העיניים, לצד יינות עולמיים, מזנים שונים, אדום, לבן, רוזה ומבעבעים. וליבי רטט! מצאתי את עצמי במקום. ואליי הצטרף בקבוק או שניים הביתה.
כמו שכתבתי לכם על רומא - על התחושה הזו של הזרה השייכת. ככה אני מרגישה בטרואר - שאני שייכת. שמצאתי את המקום שלי. כי פשוט יש כאן כל כך הרבה ממה שאני אוהבת והכל תחת קורת גג אחת.
אז מה יש בטרואר? - שכל כך שובה לב.
יש את המאסטר (-הוא לא יאהב שאמרתי את זה עליו. תסמכו עלי), החף ממניירות ופלצנות מכל סוג שהיא, אורי אוחנה. יזם צעיר ונמרץ שהגיע לעסוק ביין מהסיבה הכי מדויקת שיש: "להקליל את תרבות היין ולהנגיש אותו לכולם. קזו'אל Every Day".
ואתם עוד שואלים למה אני אוהבת את המקום?! זהו. זה זה.
ליהנות מכוס יין נינוחה, לצד מגש גבינות או נקניקים, מיטבלים ובגט, שאלוהים יודע מאיפה הוא מביא, באווירה נעימה וקלילה. שירות מקצועי וידע של תותח-על-חלל, בלי ויתור על אף ניואנס בדרך, אבל ב -"Over all חוויה של Easy Going". וזה שובה לב. תודו!
אז אם אתם מחפשים חוויה קלילה של יין בצהריים (-מואי לייק). בדרך אל או אחרי העבודה בשעות אחרי הצהריים. זה המקום שלכם. מה שטוב לעמי העולם, טוב גם לנו! ארץ זבת חלב ודבש וכל טוב, YES.
יש כיסאות בחוץ ויש בפנים. והחנות מלאה במגוון של יין איכותי ונגיש, ממיטב היצרנים בארץ ובחו"ל, שאפשר לרכוש.
כל שלושה שבועות, תפריט היינות משתנה וככה גם היינות בחנות. נו, אתם עוד כאן?!
והנה האותיות הקטנות:
טרואר, Terroir, הנמל 35, הסימטה האחורית.
כל השבוע 10:00-23:00
שישי עד 16:00
מוצ"ש 17:00-23:00
המתעניינים ברכישת יין, יזכו לליווי אישי והמלצות מלאות ידע ותבונה, כמו שקניה איכותית אמורה להיות. ולמטיילים שבינינו, שתחפשים אתנחתא א-לה וינו - היא מחכה לכם בטרואר.
וכן. תגידו שאני שלחתי.
אחת מההמלצות שלי, שאני ממש גאה בהן. וגם זה חלק ממה שאני מכנה: !Slow Tourism - Urban Style
ושניה לפני סיום, יש גם הפתעה.
אם ברומא, איטליה הכרתי את יעקב אוריה היינן הישראלי החכם והמפתיע, אז איפה לדעתכם לגמתי את היינות שלו לראשונה? ברור שכאן ב-טרואר.
דרכה של הגאונות להפתיע.
והיין הזה "מלכת הלבבות" מפתיע גם מפתיע.
"בלנד לא שכיח של שרדונה, סמיון, שנין בלאן וגוורצ שיוצר הרמוניה מושלמת" (אורי אוחנה). אמר וצדק.
עשה יעקב אוריה והפתיע. כפיים!
אז בפעם הבאה שאתם בחיפה, או
בפעם הבאה שאתם מחפשים מה יש לשתות ככה על הדרך, בדרך אל ומ..., והכי מתאים חוויה איכותית, מענגת ובניחוח חו"ל. תגיעו ל-טרואר Terroir.
חוויה של מקום עם תו-איכות של המלצה שלי.
לסיכום,
לטייל בארץ ולהרגיש בחו"ל - זה טרואר בחיפה.
יש כאן בנמל כמובן עוד מקומות שווים, סמויים מין העין - על זה בפוסטים הבאים.
וטיפ קטן לסיום - בכל מה שקשור ליין תעיזו.
אנחנו ארץ שתרבות היין בה מתפתחת רק בשנים האחרונות.
המיתוסים על היין די נוראיים וערכאיים.
חנויות וברי יין כמו טרואר, תתייחסו אליהם כמו אל מוסדות להשכלה גבוהה ליין. ממש ככה.
סמנו אותם על מפות גוגל ובפעם הבאה שאתם באזור, לא תחפשו. תמצאו!
לחיים.
לחיי הבריאות והחיים הטובים.
לחיי הרחבת האופקים.
אז מה אומרים?
מכירים או הייתם ב-Terroir, חיפה?
שתפו בחוויה טובה שלכם.
כאן למטה בהערות.
Comments