מטבח שמכבד נוסטלגיה, מרכיבים מקומיים וטריים ושילובים חדשניים. איזה תענוג באחת מהמסעדות המיוחדות בצפון הארץ. ובכלל!
סיפור האהבה שלי עם רוטנברג (-אם יורשה לי לכנות זאת כך...) היה לחלוטין לא מתוכנן, כמו רוב הדברים הטובים בחיים...
לגמרי במקרה, הגעתי למסעדה עם בני הצעיר, באחד מימי הקיץ החמים. חופשת הקיץ הארוכה והמייגעת הפצירה בנו לעשות משהו אחר. ואנחנו הרי אוהבים לנסוע ולטייל בלי תכנון מוקדם. "נגיע לאן שנגיע". יצאנו לדרך ובסופו של דבר מצאנו את עצמינו במה שיהפוך להיות לא פחות מסיפור אהבה עבורי. חבויה לה בצפון הארץ ולחלוטין מחוץ לשביל המוכר, שוכנת לה הפנינה ששמה: מסעדת רוטנברג.
זוהי מסעדה שהיא עסק משפחתי, מה שהופך אותה לעוד יותר מיוחדת בעיניי. השף הראשי, יזהר סהר ובת זוגו, הילה רונן-סהר, ייננית בעלת שם עם שנות ותק רבות בתחום היין, הם הלב והנשמה של המקום. בדרך פילאית הצליחו שניהם לחדור לתוך ראשי עם מנות הקולעות במדויק לטעמי. אין לי כל הסבר ליכולת הזו שלהם... ואכן, התמכרתי!
לא סתם חלקים נרחבים מהדוקטורט שלי נכתבו שם בינות לעצים ואל מול הנוף המדהים! כמה השראה.
"במסעדת רוטנברג מצאתי את כל מה שאני אוהבת. מרכיבים טריים, המשתנים עם עונות השנה, חלקם מגינת הירק הסמוכה למסעדה... מנות יצירתיות ואלגנטיות בגודל מדויק... ואחת מרשימות היין הטובות ביותר שניתן למצוא בישראל. מושלם!"
לא מעט רגעים נפלאים ביליתי ברוטנברג. התנסיתי במגוון המנות המיוחדות והמשתנות ובמגוון היינות. היה זה רק טבעי להגיע גם בזוג עם בעלי היקר ולשלוח את חבריי למסעדה מצוידים בהמלצה חמה.
על קצה המזלג: מרכיבים טריים, תפריט משתנה לפי עונות השנה וזמינות הקיטניות, עשבי תיבול, ירקות ופירות העונה, גבינות, בקר ומאכלי ים. רוב המרכיבים ממשקים וספקים מקומיים מהאזור. במקום ארוחות עסקיות וספיישלים. ולא פחות חשוב, אווירה מיוחדת שצריך פשוט לחוות באחד מהנופים היפים בארץ - עמק הירדן בסמוך לגבול עם ירדן ולא רחוק מתחנת הכוח של פנחס רוטנברג, החדשן והמהפכן של שנות ה-20 של המאה הקודמת, שבזכותו הגיע החשמל לאזורינו, אבל זה כבר סיפור אחר. אגב, במסעדה הומאז' לאיש - תגיעו לראות.
האירוח החם, הכנסת האורחים האישית ורמת השירות נפלאים בעיניי. לכן, אינני מסוגלת לעמוד בפני המטבח הזה שמכבד, מייצג ומשלב נוסטלגיה, תרבות והיסטוריה עם אוכל פשוט נפלא. אוכל חדשני ויצירתי שהשף יזהר אמון ואף טרוד, כשף שהוא אומן אמיתי, בלשכלל ולשפר, כל הזמן. להעשיר ולחדש. יאמממי!
אישית, לחלוטין מעריכה ואוהבת מקומות עם תעוזה שמרשים לעצמם "לשחק עם האוכל". מטבחים שאינם דבקים במסורות קפדניות או נוקשות מידיי ביחס למה ראוי להכין ולהגיש בצלחת. זוהי בעיניי מקצועיות ותשוקה אמיתית למטבח - לאוכל - ולאנשים!
לכן, זה לא מפתיע שרוטנברג זוכה להכרה בארץ ובעולם.
מיקום: על כביש 90, בסמוך לקיבוץ גשר בעמק הירדן, 15 דקות מצומת צמח והכנרת. אבל היי פה לוקחים את הזמן...
ואתם? גם מצלמים אוכל? תחביב חדש שלי. מודה! :)
אוהבים מסעדות עם תפריט עונתי משתנה או מעדיפים תפריט קבוע? ספרו לי כאן.
Comentarios